Kinderen en acupunctuur.

Voor welke klachten?
Eczeem,  buikpijn, hoofdpijn, bedplassen, verkoudheid, slecht slapen of slecht eten.  Het zijn een paar voorbeelden van de veel voorkomende klachten bij kinderen die goed te verhelpen zijn met acupunctuur en/of Tui Na massage. Deze beide technieken zorgen namelijk voor versterking van het immuunsysteem en/of spijsverteringssysteem. Bij (hele jonge) kinderen en baby’s is het spijsverteringssysteem nog zwak en dat kan leiden tot klachten als diarree, boeren, slecht eten  enz.
De behandeling.
Volgens de Chinese Geneeskunde is er bij elke klacht sprake van een disbalans die weer hersteld moet worden. Door acupunctuurnaaldjes op specifieke punten te zetten zal er na een aantal behandelingen herstel optreden. De naaldjes zitten, afhankelijk van de leeftijd, heel kort. Bij baby’s worden de naaldjes zelfs direct weer verwijderd zodat ze niet of nauwelijks iets in de gaten hebben. Het is ook mogelijk om in plaats van naalden massage toe te passen op specifieke acupunctuurpunten. Het kan zijn dat ik u vraag om bepaalde punten thuis te masseren. Kinderen reageren over het algemeen snel op acupunctuur!
Bij de intake zal ik o.a. vragen stellen over voeding, ontlasting, slaappatroon, inentingen en eventueel medicijngebruik.
Heeft u nog vragen of wilt u informatie, belt u dan gerust met Emmy Hufner  tel.nr. 06-49649965.
Graag tot ziens!