Vruchtbaarheid en acupunctuur

Binnen de Chinese Geneeskunde, waar acupunctuur onder valt, is het mogelijk om je vruchtbaarheid te verbeteren. Dat doen we door de doorbloeding van de pelvis te verbeteren en door het (indien mogelijk) opheffen van blokkades. We kunnen dus bijv. niet het aantal eitjes verbeteren maar wel de kwaliteit! Zoals steeds bekender wordt, neemt vanaf het 30-ste levensjaar de vruchtbaarheid van de vrouw af. Dus ongeacht of je een regelmatige cyclus hebt of niet! Belangrijk blijft natuurlijk een regelmatige menstruatie maar dit zegt dus niets over je vruchtbaarheid! Acupunctuur is een middel waarmee je je vruchtbaarheid kwalitatief op een hoger niveau kunt brengen.
De behandelingen bestaan (meestal) uit het herstellen van de menstruatiecyclus, goede doorbloeding van de baarmoeder te krijgen en zorgen dat alles goed doorstroomt. Voor het werkelijk verbeteren van de kwaliteit van de eitjes moet je toch gauw op drie maanden rekenen. Dan is de kwaliteit optimaal. Ik zal je ook vragen om een temperatuurcurve bij te houden om te kijken of daar afwijkingen in zitten. Gedurende deze 12 weken zal ik naast naaldjes, ook gebruik maken van kruiden en de moxa-stick. Deze laatste is een soort sigaar van bijvoetkruid die je in bepaalde weken van je cyclus ook mee naar huis krijgt om je buik of onderrug mee te verwarmen.  Op die manier zorg je voor optimale omstandigheden om zwanger te worden.
En als je niet zwanger wordt of al in een IVF/ICSI traject zit?
Ook dan zijn er mogelijkheden met acupunctuur. Aan de hand van vaste protocollen worden op gezette tijden acupunctuurbehandelingen gegeven. Bijvoorbeeld voor en na terugplaatsing, bij het spuiten van de hormonen enz. Acupunctuur biedt je niet de garantie dat je zwanger wordt maar verhoogd slechts de kans om zwanger worden. Wel is het raadzaam om 3 maanden voor de start van de IVF/ICSI behandeling te beginnen met acupunctuur om de maximale omstandigheden te kweken!
Heb je nog vragen of wil je meer informatie, bel dan gerust met Emmy Hufner  tel.nr. 06-49649965.
Graag tot ziens!